2015-03-01

Mini Eurotripas. Planas

Bonjour, Ola, Goeiedag, Sveiki visi,

neilgai trukus, aš ir vėl čia, vėl dalinuosi savo įspūdžiais. Vos spėjus aprašyti visus prisiminimus iš kelionės po Indiją, kilo idėja nuvykti į Portugaliją ir aplankyti joje apsigyvenusią draugę, su kuria susipažinome vykdami į projektą Nyderlanduose. Kaip ir kasmet (jau treti metai iš eilės) kelionės datą nebuvo sunku pasirinkti. Kovo 11 dienos šventė ir nedarbo diena tinkama proga pakeliauti. Tik taip jau gavosi, kad šios atostogos iš trumpų tapo ilgos. Net 10 dienų keliausim po Europą. Šiai kelionei nesunku buvo rasti ir kompanijos, kadangi brolis, beveik tuo pačiu metu keliauja į Airiją, prie manęs prisijungė mano draugės - Gintarė ir Miglė.

Kelionės tikslas pradžioje buvo Porto miestas Portugalijoje. Kadangi Ryanair neskraidina tiesiogiai, teko rinktis iš keleto šalių persėdimui: Italija, Vokietija, Prancūzija, Belgija ir t.t. Variantų tikrai daug. O kainos neženkliai skiriasi. Idėja gimė besidairant bilietus: O jei mes nuskrendame, ir iš kart nepersėdame į kitą lėktuvą, bet pabūname kažkiek laiko tame mieste? Žinoma! Paryžius buvo pirmasis pasirinkimas, nes visos ten nesame buvusios. O juk reikia pamatyti tą meilės miestą savomis akimis, nesvarbu, kad jį daugelis apibūdina, kaip purviną ir nemalonų miestą. Galėsim patvirtinti ar paneigti pačios. Juk daug kas priklauso nuo kompanijos ir nusiteikimo :)

Grįžimas atgal į Lietuvą taip pat turėjo būti per Paryžių, bet nakties oro uoste nenorėjome praleisti, o vėl važiuoti į miestą, būtų buvę tiesiog per brangu. Todėl išsirinkome kitą šalį - Belgiją. Kokia pirma mintis kyla pagalvojus apie Belgiją? Taip, tai Belgiški vafliai! Laukiu nesulaukiu to momento, kada mes jų paragausime :)

Mūsų planas:
  • Vilnius- Paryžius
  • Paryžius - Porto
  • Porto - Lisabona
  • Lisabona - Sintra
  • Sintra- Lisabona
  • Lisabona- Porto
  • Porto - Briuselis
  • Briuselis - Vilnius
Iš anksto užsisakėme nakvynės vietas per booking.com. Portugalijoje labai populiaru nuomotis visą butą. Išbandysime ir parašysiu atsiliepimus. Kaina tikrai nėra didesnė nei viešbutyje. O bute ir privalumų daugiau, ir valgyti gali pasidaryti pats. 
Taip pat, iš anksto užsisakėme bilietus į Eifelio viršūnę (pats Makalius rekomendavo asmeniškai, tai reikia klausyti kelionių eksperto :)) 

Nepamenu, kada paskutinį kartą skridau su Ryanair. Bus įdomu išbandyti jų naują tvarką su sėdėjimo vietomis ir papildomu mažu bagažu. Jau susidūrėme su nepatogumais, dėl prisiregistravimo internetu, anksčiau buvo galima nemokamai prisiregistruoti likus 14 dienų iki skrydžio, o dabar tik 7 dienos. Tai kažkur kelionėje dar turėsime ieškoti vietos kur prisiregistruoti ir atsispausdinti bilietus... Maža bėda, bet kaip nors :)

Už visus lėktuvo bilietus vienam asmeniui gavosi: 89,96 Eur.

Taigi, trys šalis, per 10 dienų. Kuprinė skrydžiui beveik paruošta. Kylame už dviejų dienų!

Iki greito,
Nesėdinti vietoje, Inga

0 komentarai (-ų) :

Rašyti komentarą