2014-03-17

Roma: skrydis, viešbutis, pirmas vakaras

Sveiki!

Va ir grįžom. Kelionės pradžia standartiškai: dvi valandos prieš skrydį oro uoste, penkių minučių saugumo patikra, ir skrydžio laukimas. Paskutiniai skambučiai mamai, paskutinis prisėdimas ant sėdmaišių prieš kelionę oro uoste, stovėjimas eilėje prie skrydžio vartų, įlaipinimas, paskutinės minutės Vilniuje ir kylaaaam! Skrydžio metu viskas buvo tvarkoje, truputį tik buvo vėjo sklaida (geriau žinoma kaip turbulencija), bet labai didelių kratymų nebuvo.
Rožinė uodegėlė ilgą laiką keliavo kartu
Po 2,5 valandos labai švelniai nusileidom Romos Fumicino oro uoste, nusipirkom autobusų bilietus oro uosto trečio terminalo viduje esančiame kioskelyje (Terravision, 8€ return bilietas) ir po dar valandos buvom Romos centre, Termini stotyje - didžiulė traukinių stotis, kuri yra pagrindinis transporto mazgas Romoje (prie pat yra autobusų stotis, važiuoja abi metro linijos ir važiuoja daug miesto autobusų).

Išėję iš stoties, išsitraukiau išmanųjį telefoną, įvedėm adresą ir žygiavom iki viešbučio. Atstumas - apie 2,2 km. Ir be jokių didelių netikėtumų, praėję pro stoties rajoną, atėjom iki viešbučio. Su viešbučio savininku iš anksto buvom susirašę, kad atvyksim tarp 21:00 ir 21:30 ir apie 21:20 jau buvom vietoje. Viešbučio pavadinimas Le Camere Della Principessa, užsisakėm iš anksto iš booking.com. Iš tikrųjų lauke jokių iškabų neradom, kad ten yra viešbutis, jau galvojom ne ten pataikėm (kaip buvo Jeruzalėj), bet prie nurodyto namo pradėjom skaityti užrašus telefonspynėj, ir akurat, ten parašyta: "Le Camere Della Principessa". Paskambinom, atsiliepė, įleido.
Viešbučio durys

   „Le Camere Della Principessa“ viešbutyje iš viso yra keturi kambariai. Viešbutis tvarkingas, kiekviename kambaryje atskira vonia su tualetu. Lovos pagal mūsų pageidavimą buvo dvi atskiros. Kambaryje yra virdulys, puodeliai, televizorius. Internetas nors ir buvo, bet įmanoma juo naudotis buvo tik koridoriuje. Tik davęs raktus ir paaiškinęs kaip naudotis (atsidaryt išorines duris, pastato duris, viešbučio duris ir tik tada kambario - lengviau per langą įlipt, bet gerai, kad su grotom jis) viešbučio prižiūrėtojas davė mums žemėlapį, paaiškino kaip nueiti iki Koliziejaus, kaip nuvažiuoti iki Vatikano, kur valgyti pusryčius ir pan. - trumpai ir aiškiai. Dar sumokėjom 12€ Romos mokestį (panašiai kaip pas mus pagalvės mokestis, tik čia 2€ nakčiai žmogui).

Bendras viešbučio įvertinimas - geras kelioms dienoms. Pagrindinis trūkumas - popierinės sienos, beveik girdisi ką kaimynai kalba. Dar internete įvardintas trūkumas, kad yra pusrūsyje, bet kai mes ateidavom tik permiegoti, tai tai visiškai netrukdė.

Pasidėję daiktus ir truputį užkandę lietuviško maisto išskubėjom į Koliziejų, jis nuo mūsų namų yra tik vieno kilometro atstumu. Apėję aplink nužygiavom dar iki vadinamo „Vestuvinio torto“, „Vittoriano“ pastato, kuris atrodo tikrai didingas. Pakeliui dar palankėm visokias atkastas istorines vietas. Po Koliziejaus grįžom į viešbutį, nusistatėm žadintuvą ir ėjom miegot.






Per vakarą nuėjom: apie 7 km.
Išleidom: 28€.

Kita diena - audiencija pas popiežių Vatikane, daug visokiausių objektų.
V!

2 komentarai :

  1. Kai pasitaikys pigūs skrydžiai į Romą, tai būtinai skrisiu. Vaizdai nerealiai gražūs. Noriu viską pamatyti savo akimis realybėje, o ne tik nuotraukose.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Roma tai mano svajonė nuo mažens visada svajojau ten nuvykti tik gaila buvo leisti lėšas, bet kai pasitaikė puikus variantus kur labai pigūs bilietai http://www.skrydis.lt/ tai net nežadu praleisti tokios puikios galimybės pamatyti nuostabiąją Romą

    AtsakytiPanaikinti