2013-11-18

Aš – Viktoras, ir aš nesėdžiu vietoje

Labas!

Na, nesu jau toks didis keliautojas, atradėjas ir pan., bet keliauti mėgstu ir nepraleidžiu progos pamatyti įvairius Žemės lopinėlius. :)

Pabandžiau supaukščiuoti, kokias šalis esu aplankęs. :)


aplankyta 21 šalis (9.33%)
Sukurkite savo žemėlapį!

Labiausiai galiu išskirti dvi keliones:
  • į Ispaniją, 2007 m., kur 5 mėnesius studijavau Valensijoj pagal mainų programą. Rašiau blogą, jį galite rasti čia.
  • į Indiją, 2011 m., kur 10 savaičių (2,5 mėnesio) mokiausi / stažavausi Delyje. Daug kam patikusį blogą rašiau čia. Jei turit laisvą valandą, rekomenduoju pasiskaitinėti, turėtumėt rasti visokių įdomybių.
Apie šias dvi šalis tikrai sužinojau nemažai: apie jų kultūrą, kalbą, papročius. Manau reikia bent du mėnesius pagyventi, kad galėtum pasakyti, kad kažką išmanai apie šalį. Reikia aplankyti ne tik pagrindinius miestus, bet ir mažus miestelius, kur verda tikrasis tos šalies gyvenimas.

Teko nemažai pakeliauti su VGTU tautinių šokių ansambliu „Vingis“. Bet tos kelionės išsiskiria tuo, kad važiuodavom šokti / koncertuoti, todėl pamatydavom tik šalių grožį, ir neteko susidurti ir susipažinti (pažinti) su vietiniais gyventojais. Šiame sąraše yra Taganrogas (Rusija, 2005), Vila Real (Ispanija, 2006), Katowice (Lenkija, 2007), Százhalombatta (Vengrija, 2008), Lugoj (Rumunija, 2009), Lublinas (Lenkija, 2010), Confolens (Prancūzija, 2010), Berlynas (Vokietija, 2011), Bursa (Turkija, 2011), Friburgas (Šveicarija, 2011), Zielona Góra (Lenkija, 2012).

Taip pat teko keliauti ir su kita organizacija. Jos dėka į mano aplankytų šalių ir miestų sąrašą prisideda: Praha (Čekija, 2007 ir 2012), Atėnai (Graikija, 2008), Viena (Austrija, 2009), Talinas (Estija, 2011).

Šiemet meno bendrakeliautoja tapo mano sesuo Inga, kuriai irgi nepatinka sėdėti vietoje ir vis knieti pamatyti vieną ar kitą kraštą. Ji jau aplankė irgi nemažai (mažiau nei aš! :D) šalių. :) Plačiau ji apie save parašė čia.

Šiemet kartu aplankėm Jungtinę Karalystę, tiksliau Londoną, o dabar ruošiamės į egzotiškesnius kraštus - Izraelį!

Kodėl mes sugalvojom rašyti? Nes kai ruošiesi kelionei, ieškai labai įvairios informacijos ir kartais ją ne taip paprastai surasti. Ir kelionėse atsitinka įvairiausių smagių dalykų, kuriais norisi pasidalinti. ;) Tad apie visą tai ir dar plačiau būsimuose mūsų įrašuose!

Va čia aš:

:D

Tai ką, nesėdim vietoje?
Viktoras

0 komentarai (-ų) :

Rašyti komentarą